Els Pressupostos Participatius són una oportunitat perquè les veïnes i els veïns d’Olot decidiu a què s’ha de dedicar una part del pressupost municipal a accions de millora de la ciutat (100.000 euros cada any).

En ple que va tenir lloc el 23 de novembre de 2017 va tenir lloc el sorteig per escollir els sectors on es començava a treballar i amb quina anualitat (es va dividir Olot en tres sectors, dels quals van quedar exclosos els barris de Sant Miquel i el Nucli Antic on ja hi ha en marxa Plans Integrals d’Accions de Millora).

El sorteig va determinar que els pressupostos participatius d’Olot seguirien l’ordre següent:

  • Al 2018, el procés ha començat a la zona Sud (que inclou Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc).
  • Les veïnes i veïns del Pla de Dalt, Mas Baix, El Cassés, El Xiprer, Les Planotes, Vivendes Garrotxa, Montolivet, Desemparats, l’Eixample Malagrida i La Caixa estan cridats a participar d’aquesta edició, que s’ha posat en marxa amb les primeres trobades. S’han començat a fer reunions amb veïnes i veïns del sector oest d’Olot per explicar-los el funcionament del procés i animar-los a participar-hi.
  • Al 2020, s’arribarà a la zona nord (Montsacopa) de la qual formen part els barris de La Canya, Les Mates, Pla de Baix, Morrot, Sant Joan, Estires – Sant Francesc, Eixample Balmes, Centre, Sant Cristòfol – Mas Bernat i Benavent.

Totes les persones d’Olot podeu participar-hi. Però únicament podran votar les veïnes i veïns del sector escollit cada any.

En definitiva amb els pressupostos participatius d’Olot busquem construir entre tots una nova cultura democràtica, on tothom pugui participar i decidir de forma corresponsable sobre les polítiques de la ciutat. També es pretén transformar les maneres d’interactuar entre ciutadania i ajuntament, i contribuir a una democràcia més ciutadana i transparent.

T’animem a participar-hi!