PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D’OLOT 

Ja hi ha propostes seleccionades!

 

La 3a edició dels Pressupostos Participatius d’Olot té propostes finalistes. Dels 11 projectes finalistes dels tercers Pressupostos Participatius d’Olot, se n’han seleccionat 4. Per ordre de vots, les propostes seleccionades han estat les següents:

 

 • Activem els barris per a la consciència mediambiental (166 vots)

Es tracta de crear amb la col·laboració de les persones dels barris una campanya comunicativa vinculada al canvi climàtic i l’impacte ambiental de la gestió dels residus. La proposta inclou formacions, jornades, campanyes de sensibilització i accions concretes als barris sobre aquesta temàtica (pressupost: 10.000 €).

 

 • Barris accessibles per a tothom (149 vots)

Eliminació de les barreres arquitectòniques que encara hi ha a algunes zones de la ciutat. Millorar l’accessibilitat a l’entorn de la plaça Balmes i l’avinguda de Sant Joan de les Abadesses pel que fa a l’execució dels rebaixos en els passos de vianants i la corresponent senyalització horitzontal i vertical associada (pressupost: 40.000 €).

 

 • La cultura als barris (147 vots)

Programació d’activitats socioculturals de manera cogestionada entre veïnes i veïns i personal tècnic municipal. Circ, música, teatre, dansa i altres en un programa d’activitats creat col·lectivament entre barris amb una mirada especial cap a l’impacte ambiental, la promoció de la mobilitat sostenible i la gestió zero de residus (pressupost: 20.000 €).

 

 • Locals socials de qualitat per als barris (124 vots)

Per tal que els barris puguin gaudir d’un equipament on fer activitats, reunions i celebracions, es proposa adequar dos locals d’associacions de veïns que són de titularitat municipal: el del Morrot i el de Sant Cristòfor – Mas Bernat. S’hi faran intervencions d’eficiència energètica, millora de l’accessibilitat i substitució de finestres (pressupost: 10.000 €).

 

A les quatre propostes escollides, s’està estudiant com incloure’n una cinquena. Es tracta del projecte “Donem vida a la plaça de Sant Francesc” que, amb 112 vots i un import de 40.000 euros, ha quedat fora de les actuacions seleccionades. Els veïns i veïnes de Sant Francesc, conjuntament amb els tècnics municipals, analitzaran quina actuació es podrà realitzar amb els 20.000 euros que han quedat disponibles de la partida de 100.000 euros reservada a Pressupostos Participatius.

 

______

CONSULTAR LES PROPOSTES

Trobareu més informació de cada proposta aquí

 

 

Els projectes finalistes són els 11 que us detallem a continuació:

 1. Activem els barris per a la consciència mediambiental
 2. Pacificació de la carretera de la Canya – Institut Escola Greda
 3. Locals socials de qualitat per als barris
 4. Barris accessibles per a tothom
 5. La cultura als barris
 6. Olot, ciutat diversa
 7. Donem vida a la plaça de Sant Francesc
 8. Concurs “Ben bé d’Olot”
 9. Espais d’expressió i diàleg ciutadà
 10. Fira de l’economia circular
 11. Butlletí als barris: Barris eco-feliços

 

 

______

PER VOTAR

Només cal que accedeixis a pressupostosparticipatius.olot.cat i triïs les propostes que més t’agraden.

 

 

TERMINIS

Del divendres 9 d’abril, a les 8 h, al dilluns 19 d’abril a les 20 h. 

______

 

 

 

 

 

 

 

 

______

 

VOTEU!

Us animem a participar dels tercers Pressupostos Participatius d’Olot!

 

______

 

 

 

REGLAMENT

Al 2018 es va posar en marxa un procés de Pressupostos Participatius a la ciutat d’Olot, amb el que es vol construir una cultura democràtica a la ciutat, a partir d’un procés participatiu i vinculant que desperti l’interès de veïnes i veïns, potenciï la confiança entre aquests i l’administració municipal, i impulsi la participació de la ciutadania olotina en la presa de decisions sobre una part del pressupost municipal. A continuació trobareu algunes respostes a les preguntes que sovint sorgeixen al voltant dels pressupostos participatius.

Podeu consultar el reglament d’aquest procés participatiu aquí:

Reglament Pressupostos Participatius

 

 

MÉS INFORMACIÓ SOBRE ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D’OLOT