Després de les activitats (tallers participatiu i actes al carrer) per conèixer l’opinió dels veïns i veïnes d’Olot sobre com havia de ser el nou Firal, va arribar la consulta per escollir el projecte de remodelació del Passeig de Miquel Blay.

“Selecciona el projecte que t’agrada més per a la remodelació del Firal” és la pregunta de la consulta ciutadana que va tenir lloc del 16 al 22 de novembre de 2016 i que permetia escollir entre els tres projectes finalistes:

  • “101 plàtans” de Forgas Arquitectes
  • “Teixir, cosir i vestir” de Xevi Bayona XAA Arquitectura – Bach Arquitectes – Lluís Paumé
  • “Un Tossol i dos Triais” de Birulés Cabré Romans Arquitectes en col·laboració amb P.Sabata, aparellador i CREArquitectura
101 plàtans
Teixir, cosir i vestir
Un Tossol i dos Triais

3.766 ciutadans d’Olot (un 12,98% dels 29.175 olotins i olotines que estaven cridats a les urnes) van participar de la votació per al nou passeig d’en Blay. A la consulta, “Teixir cosir i vestir” va obtenir un 61’50% dels vots (2.316 vots), “101 plàtans” 25’39% (956 vots) i “Un Tossol i dos Triais” el 13’12% (494 vots).

A la consulta ciutadana cada projecte podia obtenir fins a un màxim de 45 punts, segons els vots rebuts per cada proposta i del número total de persones que va participar de la votació. A aquesta puntuació s’hi va sumat la valoració tècnica realitzades pel jurat, format per arquitectes i enginyers de prestigi a més de tècnics i càrrecs electes de l’Ajuntament d’Olot que permetia obtenir fins a un màxim de 45 punts més. Els 10 punts restants van correspondre a aspectes d’honoraris tècnics i termini d’execució dels tres projectes finalistes del concurs d’idees.

Una vegada sumades les puntuacions els resultats van ser els següents: