S’inicien les obres de millora de voreres al voltant de la Plaça Balmes

Es tracta d’una actuació escollida en la tercera edició dels Pressupostos Participatius. Aquests dies també han començat els treballs d’arranjament de la vorera del carrer Montsalvatge dins Pla de millora del 2021.

_________

 

Aquests dies es porten a terme els treballs de supressió de barreres arquitectòniques a diferents carrers a l’entorn de la Plaça Balmes. Aquesta actuació és una de les iniciatives sorgides arran els Pressupostos Participatius.

En concret, “Barris accessibles per a tothom” va ser una de les propostes seleccionades per les veïnes i veïns del sector nord d’Olot que el passat mes d’abril van poder escollir les diferents accions a les quals volien que es destinessin 100.000 € de pressupost dels Tercers Pressupostos Participatius. Dels onze projectes finalistes, finalment se’n van seleccionar cinc: ‘Activem els barris per a la consciència mediambiental’ (166 vots); ‘Barris accessibles per a tothom’ (149 vots); ‘La cultura als barris’ (147 vots); ‘Locals socials de qualitat per als barris’ (124 vots) i ‘Donem vida a la plaça de Sant Francesc’ (112 vots).

Pel que fa a l’actuació que es porta a terme aquesta setmana, la voluntat és millorar l’accessibilitat entorn de la plaça Balmes i l’avinguda de Sant Joan de les Abadesses realitzant rebaixos en els passos de vianants i la corresponent senyalització horitzontal i vertical associada. El projecte ‘Barris accessibles per a tothom’ disposa d’un pressupost de 40.000 €.

D’altra banda, durant aquests dies també s’estan portant a terme les obres a les voreres del carrer Montsalvatge, incloses en el Pla d’asfalts i millora de voreres d’enguany que impulsa anualment l’Ajuntament d’Olot.

Enguany, el pressupost destinat a aquests treballs puja a 51.000 euros i s’afegeix als 244.000 euros que l’Ajuntament d’Olot ja va destinar a aquesta finalitat. La primera fase del Pla d’Asfalts va començar a principis del mes de setembre i han contemplat l’execució d’una trentena d’actuacions de conservació i millora de ferms, voreres i millora de l’accessibilitat en més d’una trentena de carrers de la ciutat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.