La participació no s’atura. Continuen els 3rs Pressupostos Participatius

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot destina una partida de 100.000 euros als Pressupostos Participatius. Les veïnes i veïns del sector nord d’Olot (Morrot, Benavent, Sant Cristòfol – Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix) estan cridats a participar d’aquesta edició que la COVID ha obligat a fer únicament de forma telemàtica.

El mes de març de l’any passat s’havien de celebrar les primeres trobades que, a causa de la pandèmia, es van aturar fins a la tardor. El passat mes de novembre van començar les sessions que han girat al voltant de territori sostenible, economia circular i diversitat cultural i identitat comuna. El dia 2 de febrer s’ha portat a terme una nova trobada per concretar les accions de millora a les que es destinaran els tercers Pressupostos Participatius de la ciutat.

Les propostes estan en aquests moments a validació tècnica. Segons el reglament de Pressupostos Participatius, les accions proposades han de complir els requisits següents: han de fer referència a competències municipals, han de tenir un cost mínim de 5.000 euros i no poden superar els 40.000 euros d’inversió, entre altres aspectes. Una vegada validades tècnicament, se’ls assignarà un pressupost i es posaran a votació.

Ben aviat es donarà a conèixer les propostes que arriben a votació i el calendari previst per a la votació que serà en línia. Com cada any, podran votar les persones que tinguin 16 o més anys i que visquin al sector nord d’Olot. Les iniciatives més votades fins a esgotar els 100.000 euros de pressupost seran les que finalment s’executaran.

La d’aquest any és la tercera edició dels Pressupostos Participatius d’Olot. A les edicions anteriors, les accions guanyadores han estat les següents:

Primera edició (any 2018)

 1. El circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)
 2. Jornades de la dona (261 vots)
 3. Mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)
 4. Informació dels serveis públics als barris (240 vots)
 5. Espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots)
 6. Gegant de Sant Roc (188 vots)

772 persones van votar a la primera edició (7,99% del total).

 

Segona edició (any 2019)

 1. Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada (263 vots)
 2. Revivim les places petites (217 vots)
 3. Fem grans places i parcs (214 vots)
 4. Tram de carril bici (209 vots)
 5. Barris: espais de cultura (172 vots)

Les propostes van tenir 1.372 vots. Van votar 379 (un 6% del total)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *