En marxa, ara sí, els Pressupostos Participatius 2020

La COVID ha modificat el calendari dels tercers Pressupostos Participatius d’Olot. El passat mes de març s’havien de celebrar les trobades que, a causa de la pandèmia, s’iniciaran aquest mes de novembre. El dijous 26 de novembre tindrà lloc la primera de les sessions i es dedicarà al Territori Sostenible. El dia 3, la taula rodona es centrarà en Diàleg Intercultural i el dia 10 de desembre a Economia Circular. Totes les trobades es faran de les 18 a les 20h i forma telemàtica. A causa de la COVID, els tercers Pressupostos Participatius seran únicament en línia. L’objectiu és que diferents persones de diferent edat però d’un mateix domicili puguin participar d’aquesta edició telemàtica.

Per participar de les trobades cal enviar un correu electrònic a participa@olot.cat. Poden apuntar-s’hi des d’aquest dijous 5 de novembre i fins el dimecres 9 de desembre En el mail, cal indicar les dades personals (nom, cognom i barri al qual resideix) i afegir-hi un correu electrònic i un telèfon de contacte. A partir d’aquí se li indicarà com participar de les taules rodones en les que es començaran a plantejar les diferents propostes de millora. Si alguna persona no disposa dels mitjans per fer-ho telemàticament, pot posar-se en contacte amb el telèfon 660.72.43.62.

De les trobades en sortiran diferents propostes que, una vegada debatudes i analitzades permetran escollir les accions finals. Una vegada validades tècnicament, se’ls assignarà un pressupost i es posaran a votació durant el primer trimestre de 2021.

Per a aquelles persones que no puguin participar de les trobades, poden fer arribar les seves propostes al qüestionari que es pot trobar a la pàgina web participa.olot.cat    (vés aquí).

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot destina una partida de 100.000 euros als Pressupostos Participatius. Les veïnes i veïns del sector nord d’Olot estan cridats a participar d’aquesta edició. A principis d’any es van portar a terme reunions amb persones que viuen als barris del Morrot, Benavent, Sant Cristòfol – Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix per explicar-los el funcionament del procés i animar-los a participar.

2020, tercers Pressupostos Participatius

Al sector nord de la ciutat hi viuen 9.500 persones que són els que aquest any poden participar dels Pressupostos Participatius d’Olot. La iniciativa va començar l’any 2018. Un total de 772 persones (7,99%) van votar a la primera edició. Es podien escollir 15 propostes de les quals van sortir guanyadores:

– El circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)

Jornades de la dona (261 vots)

Mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)

Informació dels serveis públics als barris (240 vots)

– Espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots)

Gegant de Sant Roc (188 vots)

 

Al 2019, els Pressupostos Participatius van obtenir 1.372 vots. De les 6.351 persones cridades a participar-hi 379 (6%) van votar. De les 7 propostes finalistes, se’n van escollir 5:

– Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada (263 vots)

– Revivim les places petites (217 vots)

– Fem grans places i parcs (214 vots)

– Tram de carril bici i tallers de reparació de bicicletes (209 vots)

– Barris: espais de cultura (172 vots)

 

Més informació a participa.olot.cat i la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *