S’obre la votació

A les 8h del matí d’aquest dilluns 18 de març ha començat la votació dels pressupostos participatius d’Olot. Després de la constitució de la mesa electoral del procés participatiu (formada per secretària municipal Glòria Gou, el cap d’àrea de serveis generals Miquel Torrent i el cap tècnic informàtic Joan Prat) s’ha obert la votació que finalitzarà el dimecres 27 de març a les 20h. Durant tots aquests dies, els veïns i veïns dels barris que aquest any participen dels pressupostos participatius podran escollir les propostes que més els hi agradin perquè es portin a terme.

6.351 persones que viuen al sector oest d’Olot poden votar als pressupostos participatius. Han d’estar-hi empadronats a 30 de gener de 2019 i tenir 16 anys.

A principis d’any es van  iniciar les trobades per començar a treballar en els projectes de millora d’Olot. En total s’han proposat una cinquantena de propostes, 7 de les quals arriben a la votació. Totes aquestes iniciatives van ser revisades per veïnes, veïns i persones tècniques a través múltiples d’espais participatius, durant els quals es va aglutinar vàries d’aquestes propostes per crear 26 projectes amb més impacte ecològic, social i econòmic. 12 d’aquestes accions s’han internalitzat i, per tant, els serveis tècnics municipals analitzaran amb detall si es poden portar a terme dins del pla d’actuació de la seva àrea; i les altres 7 propostes no complien amb els criteris fixats per als pressupostos o bé no han passat la validació tècnica.

Els projectes que es porten a votació són els 7 que us detallem a continuació i que  trobareu ampliats a pressupostosparticipatius.olot.cat:

  1. El camí vora riu
  2. Tram de carrilbici i tallers de reparació de bicicletes
  3. Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada
  4. Revivim les places petites
  5. Fem grans places i parcs
  6. Joves pels barris
  7. Barris: espais de cultura

Per votar cal entrar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat o bé a anar a pressupostosparticipatius.olot.cat identificar-se amb el DNI-NIE i introduir la data de naixement. A partir d’aquí, podran escollir les propostes que més el hi agradin mitjançant l’anomenat sistema “cistell”, és a dir, podran triar tants projectes com vulguin fins a esgotar els 100.000 euros destinats als Pressupostos participatius.

Es pot votar del dilluns 18 de març, a les 8h, al dimecres 27 de març, a les 20h.

Només es pot votar per internet, però hi haurà ajuda per a les persones que ho necessitin. Un equip de suport visitarà els diferents sectors per ajudar les persones a votar (a la pàgina de darrere consulteu llocs i hores). En cas de qualsevol consulta o dubte, el telèfon de contacte amb l’Ajuntament serà el 972 27 91 01.

Trobareu tota la informació del procés de pressupostos participatius “Olotparticipa. La gent proposa” a pressupostosparticipatius.olot.cat i a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *