7 projectes, a votació

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot ha posat en marxa els Pressupostos participatius amb la voluntat que els ciutadans de tots els barris de la ciutat puguin proposar accions de millora. Aquest any són els veïns i veïnes del sector oest de la ciutat els que estan cridats a participar-hi.

A principis d’any es van  iniciar les trobades per començar a treballar en els projectes de millora d’Olot. En total s’han proposat una cinquantena de propostes, 7 de les quals arriben a la votació. Totes aquestes iniciatives van ser revisades per veïnes, veïns i persones tècniques a través múltiples d’espais participatius, durant els quals es va aglutinar vàries d’aquestes propostes per crear 26 projectes amb més impacte ecològic, social i econòmic. 12 d’aquestes accions s’han internalitzat i, per tant, els serveis tècnics municipals analitzaran amb detall si es poden portar a terme dins del pla d’actuació de la seva àrea; i les altres 7 propostes no complien amb els criteris fixats per als pressupostos o bé no han passat la validació tècnica.

El regidor de Participació, Josep M. Coma, i Erika Zarate de Resilence Earth, han presentat aquest matí el procés i els 7 projectes que es porten a votació:

  1. El camí vora riu
  2. Tram de carrilbici i tallers de reparació de bicicletes
  3. Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada
  4. Revivim les places petites
  5. Fem grans places i parcs
  6. Joves pels barris
  7. Barris: espais de cultura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Qui pot votar? Els 6.351 veïns i veïnes de 16 o més anys que viuen al sector oest d’Olot (Pla de Dalt, Mas Baix, el Cassés, el Xiprer, les Planotes, Vivendes Garrotxa, Montolivet, Desemparats, l’Eixample Malagrida i la Caixa). Han d’estar-hi empadronats a 30 de gener de 2019.

– Com es podrà votar? Cal entrar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat o bé a anar a pressupostosparticipatius.olot.cat identificar-se amb el DNI-NIE i introduir la data de naixement. A partir d’aquí, podran escollir les propostes que més el hi agradin mitjançant l’anomenat sistema “cistell”, és a dir, podran triar tants projectes com vulguin fins a esgotar els 100.000 euros destinats als Pressupostos participatius.

– Quan es pot votar? Del dilluns 18 de març, a les 8 h, al dimecres 27 de març, a les 20 h.

– Només es pot votar per internet? Sí, però hi haurà ajuda per a les persones que ho necessitin. Un equip de suport visitarà els diferents sectors per ajudar les persones a votar (a la pàgina de darrere consulteu llocs i hores). En cas de qualsevol consulta o dubte, el telèfon de contacte amb l’Ajuntament serà el 972 27 91 01.

Els pressupostos participatius de 2018

L’any passat van ser 15 les propostes que es van portar a votació. En total, van sortir escollides 6 propostes: el circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots), seguit de les jornades de la dona (261 vots), la mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots). A continuació, els veïns i les veïnes dels barris de Batet, Bonavista, Pequin, Les Fonts i Sant Roc van escollir les sessions informatives als barris (240), l’espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots) i els elements de la faràndula de Sant Roc (188 vots). 772 persones que, del 5 al 20 de maig de 2018, van participar de la votació (7,99% del total).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *