Comencen els segons pressupostos participatius

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot destina una partida de 100.000 euros als pressupostos participatius. Les veïnes i veïns del Pla de Dalt, Mas Baix, El Cassés, El Xiprer, Les Planotes, Vivendes Garrotxa, Montolivet, Desemparats, l’Eixample Malagrida i La Caixa estan cridats a participar d’aquesta edició, que s’ha posat en marxa amb les primeres trobades. S’han començat a fer reunions amb veïnes i veïns del sector oest d’Olot per explicar-los el funcionament del procés i animar-los a participar-hi.

Després d’aquests primers contactes, tindran lloc les trobades per començar a definir les accions de millora de la ciutat. Per debatre i proposar accions, s’han previst dues convocatòries: una, dissabte 26 de gener a les 4h de la tarda a l’Escola Municipal de Música i la segona, dimarts 29 de gener a les 7h de la tarda al local social del Cassés. Fins al 14 de febrer també es poden enviar propostes al qüestionari que es pot trobar al web participa.olot.cat o amb un correu electrònic a participa@olot.cat.

Les accions proposades han de ser de competència municipal i han de tenir un cost mínim de 5.000 euros i no superar els 40.000. L’actuació ha de poder ser iniciada dins l’any en curs i realitzable en un període màxim de 6 mesos. Una vegada escollides les accions es validaran tècnicament, se’ls assignarà un pressupost i es posaran a votació.

Una altra de les novetats d’aquest any és que s’avança la votació dels pressupostos participatius. A la segona quinzena del mes de març, les persones que viuen al sector oest d’Olot i que tinguin 16 o més anys podran escollir les propostes que volen que es portin a terme. La votació serà on line, tot i que s’organitzaran activitats presencials per ajudar a votar les persones que tinguin dificultats per fer-ho. Les iniciatives més votades fins a esgotar els 100.000 euros de pressupost seran les que finalment executaran.

A punt de tancar l’edició de 2018
Mentre s’obre la segona edició de pressupostos participatius d’Olot, aquests dies es tanca l’edició de 2018. Un total de 772 persones (7,99%) van votar els primers pressupostos participatius, que va tenir lloc del 5 al 20 de maig. De les 15 propostes que es van portat a votació, les guanyadores van ser les següents:
– el circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)
– jornades de la dona (261 vots)
– mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)
– informació dels serveis públics als barris (240 vots)
– espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots)
– Gegant de Sant Roc (188 vots)

El circuit natural Moixina-Pla de Llacs va ser la proposta més votada dels primers pressupostos participatius d’Olot. Amb 269 vots, les veïnes i veïns que van votar el passat mes de maig van escollir en primera opció aquesta iniciativa. Ja s’ha rehabilitat l’itinerari comprès entre Can Fumarola i el camí del Tria i s’està a l’espera d’instal•lar diferents elements de mobiliari urbà i un tòtem indicador dels punts singulars d’aquest espai en un balcó mirador que s’ubicarà entre el mas La Fàbrega i el mas Lledoner.

La segona proposta més votada van ser les jornades de la dona. S’han fet un total de tres trobades: al barri de Bonavista sobre sexualitat, a Sant Roc-Pequín va tenir com a tema Dones i els rols i a les Fonts es va centrar en històries de vida. En total, han tingut una assistència d’una vuitantena de persones i la valoració ha estat tan positiva que les participats han demanat que tingui continuïtat. La informació dels serveis públics als barris també ha apropat l’activitat municipal als ciutadans en xerrades informatives realitzades durant la tardor de 2018.

La mobilitat sostenible va ser el tercer projecte més votat. Ja s’ha aprovat definitivament el projecte per recuperant el camí de Can Serra i facilitar la mobilitat amb bicicleta per aquest sector de Bonavista, que ara s’haurà d’executar. El que també ja s’ha pogut realitzar a finals de 2018 és l’actuació al parc del carrer Gòdua. En aquesta zona de Bonavista s’han substituït els arbres en més mal estat i se n’han plantat de nous, a més de col•locar la tanca vegetal per delimitar la zona infantil.

Sant Roc ja ha pogut veure com serà la nova faràndula. Es tracta de quatre vedells que acompanyaran les figures actuals del barri (la vaca Simforosa i el toro Ramon) i en Roc i en Cuc (de l’escola). Precisament, els alumnes més petits del centre van ser els primers a descobrir com seran els vedells mentre que els grans s’encarregaran de posar-los nom. D’acord amb els responsables de l’escola es va acordar que, a finals de curs, es farà una festa per poder presentar públicament els nous elements de la faràndula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *