Un circuit natural per redescobrir la Moixina, realitat gràcies als pressupostos participatius

El circuit natural Moixina-Pla de Llacs va ser la proposta més votada dels primers pressupostos participatius d’Olot. Amb 269 vots, les veïnes i veïns que van votar el passat mes de maig van escollir en primera opció aquesta iniciativa, proposada des del sector de Les Fonts.

El projecte consisteix en la recuperació d’un recorregut circular per a vianants que va des de l’ermita de Sant Sebastià, baixa cap al paratge dels aiguamoixos de la Moixina passant pel Triai, connecta amb els passos dels recs canalitzats amb l’ermita de la Salut i el Molí de les Fonts. El que s’ha executat en aquesta primera fase, d’acord amb els pressupostos participatius, ha estat la rehabilitació d’una part de l’itinerari, concretament el tram que va des de mas Can Fumarola fins al camí del Triai. Els treballs que s’han portat a terme aquest passat mes de desembre i han tingut un cost de prop de 40.000 euros, ja s’han completat. Ara s’està a l’espera d’instal·lar diferents elements de mobiliari urbà i un tòtem indicador dels punts singulars d’aquest espai en un balcó mirador que s’ubicarà entre el mas La Fàbrega i el mas Lledoner.

El regidor de Participació, Josep M. Coma, el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, el president de l’Associació de Veïns de Les Fonts, Josep Coma i l’arquitecta responsable del projecte Montse Gou han presentat aquest matí l’actuació que s’ha portat a terme i que forma part de la primera fase d’un projecte que vol recuperar i posar en valor aquest sector d’Olot. El pla de Llacs – La Moixina està declarat reserva natural d’interès geobotànic i està caracteritzat per l’abundància de fonts. En aquest mateix espai, va tenir origen la producció d’indianes a Olot que, a més de la infraestructura necessària per elaborar-les, també requeria del dibuix dels seus estampats. Sorgeix així el concurs d’artistes, l’Escola de Belles Arts i la posterior Escola de Paisatgistes d’Olot que representà la Moixina a les seves teles. Encara avui en dia, podem trobar artistes dibuixant en aquests paratges naturals.

Actualment, la Moixina és un dels espais més utilitzats de la ciutat per fer exercici o senzillament per passejar contemplant la riquesa del paisatge. Aquest projecte pretén  posar en valor els antics paratges d’aquesta zona, a més de traçar i recuperar els camins peatonals que connectin els diferents sectors de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.