Sis propostes han sortit escollides a la votació dels primers pressupostos participatius d’Olot

A les 5h d’aquesta tarda s’ha reunit la mesa electoral dels pressupostos participatius d’Olot. La secretària de l’Ajuntament, Glòria Gou, el cap de l’Àrea de Serveis Generals, Miquel Torrent, i el cap tècnic informàtic municipal, Joan Prat, acompanyats del regidor de Participació, Josep M. Coma, i l’alcalde Josep M. Corominas han obert els resultats de la votació amb els representants dels barris que han constituït la Comissió de Seguiment i Avaluació del Procés.

De les 15 propostes que s’han portat a votació, les guanyadores han estat les següents:

Per tant, a partir d’aquest moment l’Ajuntament d’Olot portarà els resultats de la votació al ple d’aquest dijous i iniciarà la tramitació per fer possibles, abans d’acabar l’any, les propostes, escollides per les veïnes i veïns de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc.

Un total de 772 persones (7,99%) han votat els primers pressupostos participatius d’Olot, que va obrir la votació el passat 5 de maig a les 8h del matí i s’ha tancat aquest diumenge 20 de maig a les 20h. 9.662 persones de 16 o més anys que han pogut escollir les actuacions de millora de la ciutat que han sorgit del procés participatiu iniciat a principis d’any. El regidor de Participació, Josep M. Coma, ha agraït “a totes les persones que han participat de la votació de la que anirem aprenent per millorar de cara a les properes edicions”. Èrika Zarate, de Resilence Earth (encarregats de la dinamització del procés), ha afegit que “durant tots aquests mesos hem pogut explicar i els projectes però també, i encara més important, treballar la participació”. Toni Moreno, de l’Associació de Veïns de Sant Roc, i Josep Comas, de l’Associació de Veïns de Les Fonts, també han assistit a la roda de premsa d’aquesta tarda a l’Ajuntament d’Olot.

La presentació del 30 de gener va ser el primer acte públic dels pressupostos participatius que, a partir del 3 de febrer, va convocar els ciutadans de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc a les trobades per començar a proposar projectes, que també van arribar a través de la pàgina web. En total es van recollir 150 propostes inicials que es van convertir en 50 accions de millora. Analitzades una a una les accions perquè complissin els criteris del procés, s’han concretat 23 projectes que, després de la validació tècnica, ha fet que 15 accions arribessin a la votació dels pressupostos participatius d’Olot. Només s’ha pogut votar per internet, però s’han programat trobades als barris per ajudar les persones que ho necessitin. Un total de 150 persones han participat de les taules, 400 més de les trobades realitzades amb associacions i veïns i s’han fet entrevistes a 75 persones. A més, els pressupostos també han tingut un punt informatiu coincidint amb Fira de la Primavera de l’1 de Maig.

 

Aquest 2018 ha estat el primer any dels Pressupostos Participatius d’Olot. Després del sorteig realitzat al ple de novembre, el procés se centra a la zona sud (que inclou els barris de Sant Roc, Pequín, Bonavista, Les Fonts i Batet) mentre que al 2019 i 2020 es faran a la resta de zones de la ciutat.

 

Trobareu tota la informació de la votació a pressupostosparticipatius.olot.cat i a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *