S’obre la votació

A les 8h del matí d’aquest dissabte 5 de maig ha començat la votació dels pressupostos participatius d’Olot. Després de la constitució de la mesa electoral del procés participatiu s’ha obert la votació que finalitzarà el diumenge 20 de maig a les 20h. Durant tots aquests dies, els veïns i veïns dels barris que aquest any participen dels pressupostos participatius podran escollir les propostes que més els hi agradin perquè es portin a terme.

Estan cridats a votar els veïns i les veïnes de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc de 16 o més anys i que estiguin empadronats a 28 de febrer de 2018. Són 9.662 les persones d’Olot que podran escollir les actuacions de millora de la ciutat que han sorgit del procés participatiu iniciat a principis d’any. En total es van recollir 150 propostes inicials que es van convertir en 50 accions de millora. Analitzades una a una les accions perquè complissin els criteris del procés, s’han concretat 23 projectes que, després de la validació tècnica, ha fet que 15 accions arribin a la votació dels pressupostos participatius d’Olot.

La recuperació de camins, la posada en marxa d’espais de trobada, la renovació d’espais públics o la creació d’un gegant de barri són algunes de les 15 propostes dels pressupostos participatius d’Olot. Tot i que alguns dels projectes afecten a només un barri, bona part de les actuacions beneficien a més d’un. Consulteu les accions a la pàgina següent i amb més detall a pressupostosparticipatius.olot.cat

Per votar cal entrar al web pressupostosparticipatius.olot.cat o bé a la de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat. Per fer-ho cal identificar-se, primer, amb el DNI o NIE i, a continuació, la data de naixement. A partir d’aquí, es poden escollir tants projectes com vulguin fins a esgotar els 100.000 euros destinats als pressupostos participatius.

Només es podrà votar per internet, però s’han programat trobades als barris per ajudar les persones que ho necessitin. Aniran a càrrec de l’equip de professionals que han dinamitzat el procés format -les cooperatives Resilience Earth, Ekona, Arriant i Marc Planagumà- durant les dues setmanes de votació (consulteu llocs i horaris de les trobades a la imatge superior). En cas de qualsevol dubte, també us podeu posar en contacte amb l’Ajuntament al 972 279101.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *