Últims dies per presentar propostes

El barri de Bonavista acollirà aquest dissabte 17 de març l’última de les trobades per definir les propostes dels pressupostos participatius. A les 10h del matí al local de l’Associació de Veïns començarà la reunió que fa dues setmanes ja va tenir lloc als barris de Les Fonts i Sant Roc. Anteriorment també s’havia fet a Batet.

En aquestes trobades les veïnes i veïns han proposat diferents accions de millora. Amb dinàmiques de grup i debat, els participants han exposat projectes de millora dels seus barris. Les persones que no han pogut assistir personalment de les reunions han pogut fer arribar les seves opinions i suggeriments a través de la pàgina web dels pressupostos participatius (participa.olot.cat).

Una vegada finalitzada la reunió d’aquest dissabte, s’elaborarà la llista de propostes de millora de la ciutat. Els projectes passaran a validació tècnica (s’avaluarà la viabilitat de les propostes i s’assignarà un pressupost) i posteriorment es sotmetran a votació. Segons el reglament dels pressupostos participatius d’Olot aprovat en l’últim ple de l’Ajuntament, es prioritzaran les propostes que beneficiïn més d’un barri i que cada barri disposi d’una actuació. El dia 5 de maig començarà el període de votacions que durarà fins al dia 20 del mateix mes. Podran votar, totes les persones empadronades als barris de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc i que siguin majors de 16 anys.

Sant Roc, Pequín, Bonavista, Les Fonts i Batet són els sectors d’Olot que aquest any participen dels primers Pressupostos Participatius d’Olot. L’Ajuntament d’Olot impulsa aquest projecte amb la finalitat que les veïnes i els veïns  decideixin a què s’ha de dedicar una part del pressupost municipal (100.000 euros cada any). Al 2019 i 2020 es faran a la resta de zones de la ciutat a excepció del Nucli Vell i Sant Miquel, amb un procés participatiu propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *