PRIMERS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D’OLOT – 2018

Amb els pressupostos participatius, les veïnes i els veïns d’Olot podeu decidir a què s’ha de dedicar una part del pressupost municipal (100.000 euros cada any). Es tracta de proposar i després escollir les accions de millora dels diferents barris de la ciutat. Aquest 2018, els pressupostos participatius es realitzen a la zona sud d’Olot (barris de Sant Roc, Pequín, Bonavista, Les Fonts i Batet). Entre 2019 i 2020 es traslladaran a la resta de sectors de la ciutat, excepte el Nucli Vell i Sant Miquel, amb procés participatiu propi.

Tothom pot presentar propostes i participar de les reunions dels pressupostos participatius. Per votar, només podran fer-ho les veïnes i veïns de 16 o més anys que viviu als barris que participen dels pressupostos participatius i que estigueu empadronats a 28 de febrer de 2018.

Entra i consulta totes les propostes que han passat la validació tècnica i que es poden votar del 5 al 20 de maig. Per votar, s’utilitzarà un sistema anomenat ‘de cistell’. Cada persona podrà escollir tants projectes com vulgui fins a esgotar els 100.000 euros dedicats als pressupostos participatius.

Un total de 772 persones (7,99%) han votat els primers pressupostos participatius d’Olot, que va obrir la votació el passat 5 de maig a les 8h del matí i s’ha tancat aquest diumenge 20 de maig a les 20h. 9.662 persones de 16 o més anys han pogut escollir les actuacions de millora de la ciutat que han sorgit del procés participatiu iniciat a principis d’any. Un total de 150 persones han participat de les taules, 400 més de les trobades realitzades amb associacions i veïns i s’han fet entrevistes a 75 persones abans d’arribar a la votació.

De les 15 actuacions que s’han portat a votació, les guanyadores dels primers pressupostos participatius han estat les següents:
– el circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)
– jornades de la dona (261 vots)
– mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)
– informació dels serveis públics als barris (240 vots)
– espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots)
– Gegant de Sant Roc (188 vots)

Més informació aquí